Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Εικόνες εγκατάλειψης στο Σέλι μετά τον βαρύτατο χειμώνα. Ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων από τον δήμο Βέροιας


Τα μηνύματα έγιναν αντιληπτά νωρίτερα, ωστόσο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας της περασμένης Τετάρτης είχαν μια πιο έντονη έκφραση. Ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Λυκογιάννης περιέγραψε γεμάτος ανησυχία την εγκατάλειψη που νιώθουν οι κάτοικοι του οικισμού και ο ίδιος. Ο δε επικεφαλής της...
μείζονος μειοψηφίας κ. Τσαβδαρίδης, έκανε λόγο για εγκατάλειψη των δημοτικών διαμερισμάτων με ακραίες εκφράσεις. «Καταριούνται την ώρα και τη στιγμή που πέρασαν από τον Καποδίστρια στον Καλλικράτη», είπε χαρακτηριστικά.
Όσο κι αν οι παραπάνω παρατηρήσεις απαντήθηκαν εν μέρει από τη δήμαρχο κ. Ουσουλτζόγλου, η αλήθεια είναι ότι (και στο πλαίσιο της δήλωσης της ίδιας ότι διανύουμε τη χειρότερη περίοδο της αυτοδιοίκησης από τη μεταπολίτευση) τα δημοτικά διαμερίσματα παρουσιάζουν αρκετά σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις, χωρίς κανείς να μπορεί να απαντήσει πειστικά ότι η κατάσταση αυτή θα βελτιωθεί σύντομα ή έστω αργότερα αλλά προγραμματισμένα.
Ένας οικισμός που παρουσιάζει την περίοδο αυτή μεγάλα προβλήματα, είναι το Σέλι. Έχοντας ερεθίσματα από αρκετούς πολίτες, βρεθήκαμε εκεί την περασμένη Κυριακή, διαπιστώνοντας του λόγου το αληθές. Οι φωτογραφίες ενδεικτικές, σε αρκετές περιοχές του χωριού. Στον ‘Αναγνώστη’, στις ‘Κρύες Βρύσες’, στο πάρκινγκ, παντού.
Το άφθονο φετινό χιόνι βοήθησε το χιονοδρομικό κέντρο, που λειτούργησε πολύ καλά μετά από αρκετά χρόνια, ωστόσο λιώνοντας γιγάντωσε τα προβλήματα στο χωριό και τους οδικούς του άξονες. Όπως λένε οι Σελιώτες, το μόνο πρόβλημα που δεν έχουν φέτος είναι το νερό, που τους ‘έκαιγε’ τα προηγούμενα χρόνια.
Απολύτως δικαιολογημένα θεωρούμε σ’ αυτό το πνεύμα τα παράπονα των μελών του Τουριστικού Ομίλου Σελίου, που συναντήσαμε στην πλατεία την περασμένη Κυριακή και τους εκθέσαμε την κατάσταση. Φυσικά τη γνώριζαν καλύτερα από εμάς. Παιδικές χαρές σε κάκιστη κατάσταση, με τα χόρτα πιο μεγάλα απ’ τα παιδιά (ο αντιδήμαρχος Βοργιαζίδης τονίζει ότι όλα τα χόρτα θα κοπούν μέσα στον μήνα), πάρκα και παρκάκια ομοίως, το πάρκινγκ, το γήπεδο μπάσκετ. Όλα με ανάγκη εργασιών συντήρησης και προστασίας, πολλές φορές χωρίς μεγάλες δαπάνες. Οι δε δρόμοι προς, και μέσα στο χωριό, γεμάτοι τομές και επικίνδυνες τρύπες, κίνδυνος για πεζούς, οδηγούς και οχήματα.
Απ’ όσο γνωρίζουμε, ο Τουριστικός Όμιλος έχει στενή επαφή με τον αντιδήμαρχο τεχνικών Άρη Λαζαρίδη το τελευταίο διάστημα, για το χρονοδιάγραμμα των απαραίτητων έργων και εργασιών. Μην ξεχνάμε ότι για τον τουριστικό οικισμό έπεται έργο ανάπλασης προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, στο πλαίσιο του οποίου πολλά πρόκειται να γίνουν (π.χ. το κιόσκι στην πλατεία του χωριού, που θέλει επειγόντως στήριξη), όχι όμως σε όλον τον οικισμό.
Αυτά προς το παρόν για το Σέλι. Θα επανέλθουμε πολύ σύντομα με άλλες περιοχές.







1 σχόλιο:

  1. Αν υπαρχουν καποιοι προθυμοι να αναλαβουν την πρωτοβουλια να οργανωσουμε μια εθελοντικη ομαδα παρεμβασης για τον οικισμο του Σελιου ειμαι διαθεσιμος να βοηθησω τοσο εγω οσο και αρκετοι φιλοι μου... Ας γινει μια ανακοινωση στα τοπικα μπλογκς κ στις εφημεριδες και θα στηριξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή