Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Τεράστιο το ενδιαφέρον για τη συναυλία Νταλάρα 5 Σεπτεμβρίου. Μικρό θα αποδειχθεί το δημοτικό θέατρο Νάουσας



Πολύ μικρό θα αποδειχθεί ασφαλώς το δημοτικό θέατρο Νάουσας 1.200 θέσεων στην επικείμενη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα και της Ελένης Τσαλιγοπούλου, στις 5...
Σεπτεμβρίου. Δεδομένου ότι είναι η μοναδική για φέτος συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στην Ελλάδα, μετά τις… ατυχείς στο λεκανοπέδιο, το ενδιαφέρον για τα εισιτήρια (που θα εκδοθούν την ερχόμενη εβδομάδα) είναι τεράστιο και τηλεφωνούν στους αρμόδιους του δήμου Νάουσας ακόμη και θαυμαστές του καλλιτέχνη από το εξωτερικό!
Θυμίζουμε ότι η συναυλία είναι αφιερωμένη στα 90 χρόνια απ’ τη μικρασιατική καταστροφή, γίνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Ν. Ημαθίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Θα ακουστούν τραγούδια απ’ το έργο «Μικρά Ασία» σε μουσική Απόστολου Καλδάρα και στίχους Πυθαγόρα, ένα ολοκληρωμένο μουσικό έργο, το οποίο μεταφέρει αριστουργηματικά μνήμες, εικόνες και ήχους από τα τραγικά γεγονότα της μικρασιατικής καταστροφής, των αλησμόνητων πατρίδων και της προσφυγιάς.
Επίσης, τραγούδια από το έργο «Βυζαντινός Εσπερινός» (Α. Καλδάρας-Λ. Παπαδόπουλος), καθώς και μια επιλογή απ’ τα αθάνατα, λαϊκά τραγούδια του συνθέτη. Τους δύο κορυφαίους ερμηνευτές θα τους συνοδεύει 10μελής ορχήστρα.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση της συναυλίας έχει ο συνθέτης Κώστας Καλδάρας και την παρουσίαση της έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος και Γενικός Διευθυντής της ΕΤ3, Κώστας Μπλιάτκας.
Γενικής είσοδος 10 €. Τα έσοδα απ’ την συναυλία, θα διατεθούν για τη στήριξη ευπαθών ομάδων και συνανθρώπων της πόλης, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου και των πολιτών της Νάουσας.
Η διάθεση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 13 Αυγούστου. Πληροφορίες: Δήμος Νάουσας- τηλέφωνο 23323 50300 (Πέτρος Συμεωνίδης) Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Ν. Ημαθίας, κιν. 6944676885 κ. Γιώργος Ορδουλίδης.

1 σχόλιο:

  1. γιατί δεν κάνουν τη συναυλία στο γήπεδο για να απολαύσουν τη συναυλία περισσότεροι; πότε θα ξανάρθει ο Νταλάρας στη Νάουσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή