Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Χαρούλα για το έργο της ανάπλασης: «Πολέμιοι των έργων της Βέροιας διακυβεύουν την ομαλή ροή των χρηματοδοτήσεων»



«Είναι φυσικό κάθε παρέμβαση μεγάλης έκτασης στο πυκνοδομημένο κέντρο της πόλης να προκαλεί προβλήματα και να αναστατώνει την καθημερινότητα και να...
προκαλεί φόβους σε κάποιους επαγγελματίες και πολίτες. Ωστόσο θα ήμαστε κατακριτέοι αν χάναμε τα χρήματα των αναπλάσεων, που είναι 100% ευρωπαϊκά. Διαχρονικά όμως υπήρχαν πολέμιοι των μεγάλων έργων της Βέροιας (πεζοδρομημένο κέντρο, διπλοδρόμηση της Μητροπόλεως, αλλά κυρίως το έργο ύδρευσης-αποχέτευσης), μια κατηγορία ανθρώπων που γκρινιάζουν είτε για μικροκομματικά ή για προσωπικά οφέλη, διακυβεύοντας με τις πρακτικές τους την ομαλή ροή των έργων και των χρηματοδοτήσεων».
Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε τη συνέντευξη τύπου για το θέμα των αστικών αναπλάσεων στο κέντρο της Βέροιας η δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, μαζί με τον αντιδήμαρχο τεχνικών Άρη Λαζαρίδη, επιβλέποντες του έργου και στελέχη της διαχειριστικής αρχής.
Η δήμαρχος διένειμε φωτοτυπίες με αποσπάσματα παλιών εφημερίδων και τις αντιδράσεις πολιτών για τα έργα του πεζοδρομημένου κέντρου της Βέροιας, την ύδρευση-αποχέτευση, το ελληνικό γυμνάσιο (κτίριο δημαρχείου) κ.ά., όπου πάντοτε οι αντιδράσεις αυτές τελικά δεν δικαιώθηκαν από τις εξελίξεις.
Αναφερόμενη στη φύση του έργου η κ. Ουσουλτζόγλου τόνισε ότι ρητή εντολή προς τον εργολάβο είναι μαστόρια και υλικά να είναι από τη Βέροια, αρκεί να μην επηρεάζουν το έργο με την κακή ποιότητά τους. (Αναφέρθηκε επ’ αυτού στα έργα της Κυριώτισσας και του πεζοδρομημένου κέντρου.) Ανέφερε ότι μελετάται η δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης και γενικά ευνοϊκής πολιτικής των περιοίκων των οδών όπου εκτελείται το έργο στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης, αλλά και αυστηρή εναντίον των υπολοίπων.
Ειδικά για τις χαμένες θέσεις στάθμευσης εστίασε στον αρχικό σχεδιασμό που ήθελε να εκτελείται πρώτα το έργο του υπόγειου πάρκινγκ κάτω από την ‘Ελιά’ μέσω δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, εξέλιξη που ‘πάγωσε’ λόγω της οικονομικής ύφεσης και «βγήκαμε απ’ τον δρόμο μας», όπως σχολίασε.
Ζήτησε τέλος να σταματήσει η καταστροφολογία, η ένταση και οι δικαστικές διενέξεις, σχολιάζοντας ότι σήμερα η κοινωνία ή θα κοιμάται ή θα βρίσκεται στα άκρα, στα κάγκελα, «πράγμα που δεν ωφελεί κανέναν»…
Απαντώντας στο χρονοδιάγραμμα του έργου, ο αντιδήμαρχος Λαζαρίδης (που τόνισε ότι στο έργο εργάζονται αυτή τη στιγμή περίπου 50 άτομα) και οι παρόντες τεχνικοί απάντησαν ότι οι 30 μήνες της σύμβασης γίνεται προσπάθεια να μειωθούν στους 20. Μέχρι το καλοκαίρι του 2013 θα είναι έτοιμα τα τμήματα των οδών Ελιάς και Ανοίξεως, καθώς και το πάρκο Ελιάς και ο Άγιος Αντώνιος (πολύ νωρίτερα). Το 2ο τμήμα του έργου, στην οδό Βενιζέλου μέχρι την Ανθέων, τη Μεγάλου Αλεξάνδρου και την Τρεμπεσίνας θα ακολουθήσει από το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ το 3ο τμήμα που ακολουθεί αφορά την οδό Ανθέων και το πάρκο του αρχαίου τείχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου