Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων στην Ημαθία με τίτλο ‘Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας’


Ο φορέας εκπαίδευσης πληροφορικής (αναγνωρισμένος από το Υπουργείο Παιδείας & τον ΕΟΠΠΕΠ)  Easy education ανακοινώνει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας» Το πρόγραμμα  φιλοδοξεί να δώσει ευκαιρίες σε νέους 18 έως 29 ετών οι οποίοι σήμερα είναι ανενεργοί.
Μέσω του προγράμματος, 35.000 νέοι ηλικίας 18 έως 29 ετών, μπορούν να...
απασχοληθούν σε επιχειρήσεις για χρονικό διάστημα περίπου πέντε μηνών, εισπράττοντας από 2.400 έως 2.700 ευρώ.
Πληροφορίες, εγγραφές στο πρόγραμμα: Βέροια, Εληάς 1, 1ος Όροφος, Τηλ: 23310 70102
Το πρόγραμμα διακρίνεται σε τρεις φάσεις, κατά τις οποίες οι ωφελούμενοι:
α) θα παρακολουθήσουν 80 ώρες κατάρτισης,
β) θα τοποθετηθούν για πρακτική άσκηση διάρκειας πέντε μηνών (500 ώρες) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με παράλληλη παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και υποστήριξης και
γ) με το πέρας της πρακτικής άσκησης θα μπορούν να προσληφθούν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, με πλήρη μισθό και ασφάλιση, τουλάχιστον για ένα έτος.
Σύμφωνα με το υπουργείο, στόχος του προγράμματος είναι όχι μόνο να προσφέρει μια πρώτη επαφή των νέων με την αγορά εργασίας, αλλά και να παρέχει την άμεση προοπτική για μία θέση απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.
Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν νέοι 18 έως 29 ετών, οι οποίοι πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
Α. Για την κατηγορία «Απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ ΑΤΕΙ», απαιτείται να έχουν i) πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωση περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης από το ΑΕΙ ή το ΑΤΕΙ ii) να έχουν γεννηθεί από 1.1.1983 μέχρι 31.12.95 καθώς και iii) να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ. Δικαίωμα συμμετοχής επίσης έχουν και όσοι συμμετέχουν σε Επαγγελματικά Επιμελητήρια/ Ενώσεις.
Β. Για την κατηγορία «Απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και με-ταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» απαιτείται i) να έχουν γεννηθεί από 1.1.1983 μέχρι 31.12.95, καθώς και ii) να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου