Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ρεπορτάζ.Ως λειτουργούσα παρουσίασε τη νέα γεννήτρια του Κέντρου Βιομηχανικής Τεκμηρίωσης της "Βέτλανς" ο δήμαρχος Νάουσας, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα είναι κάθετα διαφορετική!

Την ανάγκη ενεργειακής αυτονομίας του Κέντρου Βιομηχανικής Τεκμηρίωσης της "Βέτλανς", τον οποίο παρουσίασε  χθες και επίσημα ο δήμαρχος Νάουσας κ. Τάσος Καραμπατζός, είχαμε επισημάνει με άρθρο μας πριν από λίγες μέρες. Χαρήκαμε λοιπόν όταν ακούσαμε το βράδυ της Τετάρτης 24 Απριλίου από τον κ. Καραμπατζό ότι η νέα γεννήτρια που τοποθετήθηκε πριν από λίγα χρόνια στην θέση της παλιάς, κάτω από την αίθουσα "Ναιάς" στη "Βέτλανς" είναι έτοιμη προς λειτουργία και με τα 110 KW της ισχύς της θα αντιμετωπίσει τα ενεργειακά και θερμαντικά ζητήματα του πανέμορφου αυτού
πολυχώρου. Μάλιστα σε σημερινή τηλεφωνική μας επικοινωνία ο κ. δήμαρχος μας είπε ότι ο ίδιος πριν από δυο χρόνια παρέστη στην έναρξη της λειτουργίας της γεννήτριας, η οποία έδωσε μάλιστα και φως σε λαμπτήρες. Η πραγματικότητα όμως της σημερινής κατάστασης της γεννήτριας, την οποία επισκεφθήκαμε μαζί με τον κ. Τρύφωνα Μαρκοβίτη είναι κάθετα διαφορετική. Εμφανώς φαίνεται πως έχουν αφαιρεθεί τα ηλεκτρικά της μέρη ( υπήρξε λεηλασία της από την μη κλειδωμένη πόρτα της άραγε;), ενώ η κατάσταση του χώρου, στον οποίο υπήρχε και η παλιά γεννήτρια είναι επιεικώς άθλια, αφού ο χώρος είναι ασυντήρητος για χρόνια! Ελπίζουμε ότι μετά από το ρεπορτάζ μας  η δημοτική αρχή θα φροντίσει για τα αυτονόητα. Να κλειδωθεί κατ΄αρχή ο χώρος της εγκατάστασης και να ξεκινήσει η διαδικασία της αποκατάστασης της, αφού φυσικά  καταλογιστούν ευθύνες στους υπεύθυνους λειτουργίας της. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα αποκατασταθεί η υδατογεννήτρια και θα ηλεκτροδοτηθεί ΑΜΕΣΑ όλο το, πάλαι ποτέ, βιομηχανικό συγκρότημα, αντί ο
δήμος να πληρώνει ρεύμα στη ΔΕΗ. Δείτε δυο video, το ένα με την τοποθέτηση του κ. Καραμπατζού το βράδυ της Τετάρτης 24 Απριλίου και ένα με τα όσα κατέγραψε η κάμερα των "Έπεα" το πρωί της 25 Απριλίου, παρουσία του κ. Μαρκοβίτη, ο οποίος, ως μηχανολόγος, έχει πείρα σε σχετικές κατασκευές. Ο κ. Μαρκοβίτης μας τόνισε ότι επειδή δεν υπάρχουν στο εμπόριο τέτοια ανταλλακτικά, μπορεί το κόστος τους να είναι ιδιαίτερα υψηλό, ενώ αναρωτήθηκε αν έχουν γίνει ζημιές στον υπόγειο αγωγό της γεννήτριας με την ανασκαφή του υπόγειου χώρου του βαφείου της "Βέτλανς" και χρειάζεται επιδιόρθωση του. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε απαντήσεις στο ρεπορτάζ μας από το γραφείο τύπου του δήμου μας.

Υ.Γ Ευελπιστούμε ότι η αναφορά στο ρεπορτάζ μας από έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ θα έχει την πηγή του, για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου