Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Οι "Αντιστίξεις και το ωδείο "Αριστοτέλης" 10 και 11 Φεβρουαρίου στο δημοτικό θέατρο Νάουσας!

Τα μέλη του 13μελούς μουσικού συνόλου «Αντιστίξεις» σε συνεργασία με το ωδείο «Αριστοτέλης» και τον πολιτιστικό  σύλλογο Φίλων του ωδείου, καλούν τους μουσικόφιλους σε μουσική συνεύρεση με αγαπημένες μελωδίες των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών (Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, κ.ά.), δεμένες με άφθαρτες λέξεις ποιητικές και τραγούδια διαχρονικά με στίχους που σημάδεψαν, ανεξίτηλα, την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, ενορχηστρωμένα από τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο με ένα άλλο ύφος και ήχο επί το λυρικώτερον» καθώς σολίστ θα είναι ο βαρύτονος Tάσης Χριστογιαννόπουλος, που διαπρέπει στο εξωτερικό, στον χώρο του λυρικού τραγουδιού.
Σολίστ στο μπουζούκι ο Ηρακλής Ζάκκας Συμπράττουν στο
τραγούδι η Αθηνά Πέιου και η Βασιλική ΜπαξεβανίδουΣυμμετέχει η χορωδία του συλλόγου των Φίλων του ωδείου «Αριστοτέλης».
Κείμενα - Οπτικό υλικό - Παρουσίαση: Πέτρος Στοΐδης
Ενορχήστρωση - Διεύθυνση: Παναγιώτης Παπαδόπουλος
Οι συναυλίες, που θα συνοδεύονται από παράλληλη προβολή πλούσιου οπτικού υλικού, θα δοθούν την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016, στο Δημοτικό θέατρο, στις 9.00 μ.μ..
Εισιτήρια (10.00 €) με αριθμημένες θέσεις  προπωλούνται από το Ωδείο «Αριστοτέλης» (τηλ. 2332021851) και τα καταστήματα της Ευδοξίας Μόρα (τηλ. 2332029765) και της  Ξένιας Καραμπινέση (τηλ. 2332020116). Ν


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΑΣΗ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Tάσης Χριστογιαννόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Πιάνο και Τραγούδι. Από το 1989 πρωταγωνιστεί στη Λυρική Σκηνή και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ενώ παράλληλα εμφανίζεται και σε μεγάλα θέατρα του εξωτερικού, όπως Νέα Υόρκη, Παρίσι, Βερσαλλίες, Μαδρίτη, Βερολίνο,  Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Βουδαπέστη, Λονδίνο, Φλωρεντία, Τορίνο, Γενεύη, Γκλάϊντμπορν κ.α. ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους σε όπερες (Κουρέας της Σεβίλλης, Μάκβεθ, Ντον Τζοβάννι, Ντον Κάρλο, Τραβιάτα, Μαγικός Αυλός, Ευγένιος Ονιέγκιν, Φάουστ, Άμλετ, Μπάλλο ιν μάσκερα, Φάλσταφ, Τροβατόρε κ.α.) και δίνοντας συναυλίες τραγουδιού. Παράλληλα συνεργάζεται με Έλληνες συνθέτες, έχοντας ηχογραφήσει, μεταξύ άλλων, έργα των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Κουρουπού, Ανδριόπουλου κ.ά. ενώ συμμετέχει σε συναυλίες με κορυφαίους τραγουδιστές (Νταλάρα, Μητσιά, Αρβανιτάκη, Φαραντούρη, Καγιαλόγλου, Πασπαλά κ.ά.). Ταυτόχρονα με την καλλιτεχνική του δραστηριότητα στη σκηνή και τη δισκογραφία, ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος ασχολείται και με τη σύνθεση. Έργα του έχουν παιχτεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ντίσελντορφ, στο Μόναχο, στο Λονδίνο και στη  Νέα Υόρκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου