Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Επώνυμη καταγγελία δημότη της Νάουσας προς την ΕΛΑΣ για την καταπάτηση πεζοδρομίων από καταστήματα!

Σε επώνυμη καταγγελία προς το Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας προχώρησε δημότης, καταγγέλοντας, ότι αμέτρητα καταστήματα στη  περιοχή της "παραλίας"  εμποδίζουν την διέλευση των πεζών."Η παρεμπόδιση γίνεται κυρίως στην πλευρά των κτιρίων, αλλά και στην απέναντι πλευρά. Υπάρχουν τραπέζια, καθίσματα, σταθερές κατασκευές (από απλά διαχωριστικά μέχρι και στέγαστρα).Πιστεύω πως έχω το δικαίωμα (αν όχι την υποχρέωση) να προβώ σε καταγγελία, και να ζητήσω από την Ελληνική Αστυνομία να κάνει τις ανάλογες κινήσεις (ή να τις ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές)" αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο πολίτης ζητά από τον διοικητή του Α.Τ Νάουσας
να ελεγχθούν όλα τα καταστήματα για  τα καθίσματα, τα μέτρα κοινόχρηστου χώρου που έχουν μισθώσει από τον δήμο, για το εαν η άδεια του δήμου είναι νόμιμη και εάν υπάρχει ικανή χρήση του πεζοδρομίου (1,5 μέτρο) για τους πεζούς. Στην αναφορά ζητείται επίσης από το Α.Τ Νάουσας να κάνει σύσταση προς τον δήμο Νάουσας για τα εξής:
Την ανάκληση των άδειων που δόθηκαν στα καταστήματα, όσο δεν παραμένουν 1,50 μέτρα για τους πεζούς, μετρημένο από κάθε τυχόν εμπόδιο (δένδρα, κολώνες κλπ.)
Την διόρθωση των «κίτρινων γραμμών» που δείχνουν τα όρια του νομίμως μισθωμένου χώρου των καταστημάτων.
Την δημοσίευση των άδειων χρήσεως εξωτερικού χώρου, για λόγους διαφάνειας, έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχει ανά πάσα στιγμή ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης.
Την έναρξη τακτικών ελέγχων των καταστημάτων (έτσι ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση εκ νέου).
Κλείνοντας την καταγγελεία του ο δημότης αναφέρει ότι "στην περίπτωση που δεν ανακληθούν η άδειες ή/και δεν γίνουν οι οφειλόμενες πράξεις, θα προβώ σε μήνυση και αγωγή κατά παντός υπευθύνου (προσβολή προσωπικότητας, ηθική αυτουργία, παράβαση καθήκοντος κλπ.).Ελπίζω πραγματικά να μην αναγκαστώ να επισκεφθώ δικηγόρο ή εισαγγελέα. Ελπίζω να εισέλθει άμεσα(!) μία κατάσταση πολιτισμένη, η οποία θα έπρεπε να είναι αυτονόητη για κάθε πόλη, ειδικά εάν έχει και την ιστορία της Νάουσάς μας".
Η καταγγελία είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει την αντίδραση των αρμοδίων φορέων της ΕΛΑΣ και την διενέργεια ελέγχων εκ μέρους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου