Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Παντελής Μαρκούλης του 4ου ΓΕΛ Βέροιας.Αρίστευσε με 19.760 χωρίς φροντιστήριο!

Ο Παντελής Μαρκούλης, μαθητής δημόσιου σχολείου, και συγκεκριμένα του 4ου ΓΕΛ Βέροιας, συγκεντρώνοντας τον απίστευτο αριθμό των 19.760 μορίων εισήλθε πρώτος στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων σε όλες τις νομικές σχολές της χώρας, καθώς επίσης και τον μεγαλύτερο βαθμό στον προσανατολισμό Ανθρωπιστικών σπουδών.

Βαθμολογήθηκε με το απόλυτο 20 στα Αρχαία Ελληνικά, με το άψογο 20 στην Ιστορία, με
19,9 στα Λατινικά και με 18,9 στην Έκθεση.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι ο Παντελής «έπιασε» αυτή τη βαθμολογία χωρίς την βοήθεια των φροντιστηρίων ή των ιδιαιτέρων μαθημάτων. Όπως άλλωστε δηλώνει ο ίδιος «Είμαι περήφανος γιατί προέρχομαι από δημόσιο σχολείο και τα κατάφερα χωρίς φροντιστήριο. Ακολούθησα έναν μοναχικό δρόμο χωρίς τις ανέσεις που απολαμβάνουν τα παιδιά των ιδιωτικών σχολείων».

Ο Παντελής θέλησε να τονίσει ότι «και στο δημόσιο σχολείο υπάρχουν μαθητές που έχουν δυνατότητες, και αν τους δοθούν οι ευκαιρίες, μπορούν να φτάσουν στην κορυφή».

Στην ερώτηση για το πώς νιώθει ύστερα από μία τόσο σημαντική επιτυχία ανέφερε ότι «νιώθω πολύ περήφανος, ευτυχισμένος, χαρούμενος και ικανοποιημένος όχι μόνο γιατί εισήλθα στη Νομική αλλά και γιατί η Νομική Θεσσαλονίκης κατέχει τον φοιτητή με την πρώτη βαθμολογία στις θεωρητικές σχολές».

Όσον αφορά στο «κλειδί» της επιτυχίας του, ο Παντελής δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό και ότι τη διαφορά κάνει το συστηματικό διάβασμα χωρίς υπερβολές.

Όταν η συζήτηση έφτασε στα μελλοντικά του σχέδια, τόνισε ότι δεν σκέφτεται να φύγει από την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Για αυτό θα πρέπει οι νέοι να μείνουν στην Ελλάδα και να καταβάλλουν προσπάθειες να ανατρέψουν το κλίμα. Δυστυχώς οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας δεν είναι σε θέση να κάνουν κάτι. Πρέπει να κάνουμε μία «επανάσταση» ώστε να αναστήσουμε αυτή τη καταρρακωμένη κοινωνία».

http://www.zougla.gr/greece/article/o-protos-tis-8eoritikis-katef8insis-mila-sto-zouglagr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου