Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Αντώνης Σαμαράς: Στηρίζω την Εύξεινο Λέσχη Νάουσας για τη διάσωση της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Αργυρούπολης

Επιστολή που διαβάστηκε στην έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων "Λύρες στις Πηγές" έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, προς τον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας κ. Φώτη Φανιάδη. Ο κ. Σαμαράς, τόνισε ότι στήριξε από το ξεκίνημα της και στηρίζει διαχρονικά τη διάσωση του αρχείου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Αργυρούπολης. επισημαίνοντας στους "αδερφούς Πόντιους της Νάουσας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, την δημιουργία εθνικού μουσείου, όχι μόνο για τη διάσωση της μνήμης, αλλά και για τον φωτισμό των βημάτων των επόμενων γενεών. Η επιστολή του κ. Σαμαρά αναφέρει τα εξής:


Αδέλφια μου, Πόντιοι της Νάουσας

Με πολύ χαρά πάντα επικοινωνώ μαζί σας. Πολύ περισσότερο που προωθείτε την μεγάλη πρωτοβουλία σας να διασωθεί το αρχείο της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυροπόλεως.
Μια πρωτοβουλία που είχα στηρίξει στο ξεκίνημά της και τη στηρίζω πάντα.
Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να βρίσκομαι μαζί σας.
Είμαι, όμως, πάντα κοντά σας.
Ο αγώνας σας για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, το πάντα φιλοπρόοδο έργο σας, το πείσμα σας σε ό,τι αναλαμβάνετε και η αγάπη σας για την Πατρίδα μας, μας κάνει υπερήφανους για σας.
Η Αργυρούπολη υπήρξε προπύργιο του Ελληνισμού.
Η Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως υπήρξε φάρος της Ελληνικής Παιδεία στα βάθη του Πόντου.
Η δημιουργία Εθνικού Μουσείου στην Πατρίδα μας είναι όνειρο πολλών ετών, όχι μόνο για τη διάσωση της Μνήμης, αλλά και για να φωτίζει τα βήματα των επόμενων γενεών. Το Φροντιστήριο Αργυρουπόλεως υπήρξε έπαλξη Ελληνικής Γλώσσας,  Ελληνικού Φρονήματος και Ελληνικής ψυχής.
Τα βιβλία του Φροντιστηρίου είναι αληθινός πολιτιστικός θησαυρός.
Και η προβολή τους, είναι καθήκον που εσείς αναλάβατε,  εμείς όλοι στηρίξαμε και τώρα είναι καιρός το όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

Την αγάπη μου για σας την ξέρετε.
Την υπερηφάνεια μου για το έργο σας την νιώθετε.
Να ξέρετε ότι μας κάνει όλους υπερήφανους η εθνική προσφορά σας.

Αντώνης Σαμαράς
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου