Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Επισκέψεις σχολείων και νηπιαγωγείων στο "Βλαχογιάννειο" Μουσείο Βέροιας


Την Τετάρτη 19-10-2016 το 17ο Νηπιαγωγείο της Βέροιας επισκέφτηκε το Βλαχογιάννειο μουσείο όπου εκεί όπως πάντα τους υποδέχτηκε ο υπεύθυνος του μουσείου και συλλέκτης Κανέλλος Ντόντος όπου και τους ξενάγησε στους δύο ορόφους των εκθεμάτων. Οι λιλιπούτειοι μαθητές συνοδευόμενοι από τις τρεις νηπιαγωγούς τους είχαν την ευκαιρία να
γνωρίσουν από κοντά την νεότερη Ελληνική ιστορία μέσα από τα εκθέματα του μουσείου, και κυρίως για πρώτη φορά να έρθουν σε επαφή με πολλά από αυτά, ενώ αυτό που τους εντυπωσίασε στον μέγιστο βαθμό ήταν λόγω των ημερών οι στολές των Μακεδονομάχων και των Ευζώνων. Οι μαθητές δεν σταμάτησαν να θέτουν ερωτήσεις και απορίες, ενώ ζητούσαν να βγάζουν φωτογραφίες δίπλα από τις στολές του μουσείου. Η επίσκεψη τελείωσε όπως πάντα με την αποτύπωση των άριστων εντυπώσεων αποτυπωμένες στο βιβλίο επισκεπτών από τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, και τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.


 Την Παρασκευή 21-10-2016 το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Βέροιας επισκέφτηκε το Βλαχογιάννειο μουσείο στα πλαίσια των εκπαιδευτικών τους δραστηριοτήτων, όπου εκεί όπως πάντα τους υποδέχτηκε ο υπεύθυνος του μουσείου και συλλέκτης Κανέλλος Ντόντος όπου και τους ξενάγησε στους δύο ορόφους των εκθεμάτων. Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την νεότερη Ελληνική ιστορία μέσα από τα εκθέματα του μουσείου, και κυρίως για πρώτη φορά να έρθουν σε επαφή με πολλά από αυτά τα αντικείμενα και φωτογραφίες, ενώ αυτό που τους εντυπωσίασε ιδιαίτερα ήταν και λόγω των ημερών οι στολές των Μακεδονομάχων, των Ευζώνων, αλλά και των Ελλήνων πιλότων. Οι μαθητές δεν σταμάτησαν να θέτουν ερωτήσεις και απορίες όπου οι συνοδοί εκπαιδευτικοί τους απαντούσαν και με βάση τα όσα έχουν μάθει και εντός της διδακτέας ύλης, ενώ ταυτόχρονα ζητούσαν να βγάζουν φωτογραφίες δίπλα από τα εκθέματα του μουσείου. Η επίσκεψη τελείωσε όπως πάντα με την αποτύπωση των άριστων εντυπώσεων αποτυπωμένες στο βιβλίο επισκεπτών από τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, και τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου