Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Στην Βαρβαρέσος το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας

Οι μαθητές της Β’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Νάουσας την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, επισκέφτηκαν στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας τη βιομηχανία «Βαρβαρέσος»  και την επιχείρηση επεξεργασίας και μορφοποίησης γυαλιού «Global Samaras» με τις καθηγήτριές τους Μάρθα Καρβουνίδου, Κατερίνα Κουτσογιάννη, Σαλώμη Μπουνόβα και Χρύσα Σκούτα.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν  στους χώρους του εργοστασίου «Βαρβαρέσος» από τον διευθυντή διοικητικού κ. Βελή Ν. και τον τομεάρχη συντήρησης κ. Φραγκοτσινό Στ., οι οποίοι αναφέρθηκαν αναλυτικά στην παραγωγική διαδικασία, στις  πρώτες ύλες, στα προϊόντα και απάντησαν σε
ερωτήσεις των μαθητών. Στο τέλος έδωσαν στους μαθητές ημερολόγια του εργοστασίου και χυμούς.
Οι μαθητές συνέχισαν την διδακτική επίσκεψή τους στην επιχείρηση “Global Samaras” σε ομάδες των 15 ατόμων φορώντας κράνη και γυαλιά, όπου ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο παραγωγής κ. Μαλιάσα Κ. Επισκέφτηκαν τους χώρους της επιχείρησης, παρακολούθησαν την κοπή διαφορετικών ειδών γυαλιού, είδαν τα μηχανήματα πλύσεως, τη δημιουργία διπλού και τριπλού τζαμιού, τη μόνωσή τους κ.ά. Επίσης, ένιωσαν τη διαφορετική θερμοδιαπερατότητα στο χέρι τους σε τζάμια με διαφορετικό συντελεστή θερμοαγωγιμότητας. Πριν φύγουν οι μαθητές κεράστηκαν με χυμούς και ντόνατς.
Οι μαθητές και στις δύο επιχειρήσεις κατέγραψαν τις πληροφορίες,  έβγαλαν φωτογραφίες και  τράβηξαν βίντεο για να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους στην οποία θα περιγράφουν τους χώρους, την παραγωγική διαδικασία, τις πρώτες ύλες και τα προϊόντα, δίνοντας βαρύτητα και στο αισθητικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου