Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Οι εξορμήσεις του ορειβατικού τμήματος του ΕΟΣ Νάουσας

  Στο όρος Τραπεζίτσα πάνω από την Κόνιτσα και στον Εθνικό Δρυμό Βίκου-Αώου , βρέθηκε το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου  ομάδα του ορειβατικού τμήματος του Ε.Ο.Σ. Νάουσας.  Η διανυκτέρευση έγινε στην Κόνιτσα ενώ την Κυριακή το πρωί έγινε η
ανάβαση μέχρι την κορυφή που βρίσκεται στα 2022 μέτρα υψόμετρο.
 Οι ορειβάτες μας μαγεύτηκαν από το ανάγλυφο της περιοχής αλλά και από τα δάση με τα πεύκα τα ρόμπολά αλλά και τα έλατα που φτάνουν λίγο κάτω από την κορυφή , η οποία είναι ένας απότομος βράχος και χρειάζεται γνώσεις αναρρίχησης για να τον ανεβείς. Φυσικά εκτός από την υπέροχη διαδρομή , η κορυφή αποζημίωσε τους τολμηρούς με «πανοραμικές εικόνες» από το γειτονικό βουνό Τύμφη αλλά και την Νεμέρτσικα λίγο πιο μακριά!
« Πάντα Ψηλά »


  Στα Μετέωρα έγινε η 29η Πανελλήνια αναρριχητική Συνάντηση από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης , με συμμετοχή εκατοντάδων αναρριχητών , οι οποίοι απόλαυσαν το μοναδικό τοπία αλλά και τις πολλές και διαφόρων δυσκολιών διαδρομές  για αναρρίχηση ,που υπάρχουν στην περιοχή.
  Κατά το διάστημα που διήρκησε η Πανελλήνια αναρριχητική Συνάντηση ( 16 και 17 Σεπτεμβρίου )έγινε παρουσίαση προϊόντων από διάφορες εταιρίες του χώρου  , οι αναρριχητές αντάλλαξαν απόψεις ,ενώ το βράδυ του Σαββάτου έγινε και η κεντρική εκδήλωση από τον πρόεδρο της Ε.Ο.Ο.Α. κ. Δημήτριο Γεωργούλη , τον πρόεδρο της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας κ. Άρη Μητρονάτσιο και τον αντιδήμαρχο κ. Κωσταντίνο Ράντο , που χαιρέτησαν την εκδήλωση( στο κάμπινγκ « Βράχος» στο Καστράκι).
 Από την πόλη μας και το ορειβατικό τμήμα του  Ε.Ο.Σ. Νάουσας πήρε μέρος ο κ. Γεώργιος Καισαρίδης ο οποίος την Κυριακή αναρριχήθηκε στους βράχους των Μετεώρων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου