Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι για την "Αράπιτσα"

Πλούσιο σε πολιτιστικές δραστηριότητες ήταν το καλοκαίρι για τον Όμιλο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Η Αράπιτσα». Από τον Μάϊο, μέχρι και τον Σεπτέμβριο, τα τμήματα του Ομίλου συμμετείχαν σε πλήθος εκδηλώσεων στη Νάουσα, την ευρύτερη περιοχή αλλά και σε άλλες
περιοχές ανά την επικράτεια.
Τον Μάιο, το 4ο παιδικό τμήμα, συμμετείχε στο 3ο Φεστιβάλ χορευτικών παιδικών τμημάτων στο Σιδηρόκαστρο.
Τον Ιούνιο, το μεγάλο χορευτικό τμήμα συμμετείχε σε εκδήλωση στον Στενήμαχο. Τον ίδιο μήνα, πραγματοποιήθηκε και η μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Σεργιάνι στην παράδοση» με όλα τα τμήματα επί σκηνής στο Δημοτικό Θέατρο Ναουσας.
Τον Ιούλιο, ο Όμιλος συμμετείχε στις εκδηλώσεις της γιορτής του κάμπου στο Αγγελοχώρι.
Τον Αύγουστο το μεγάλο τμήμα, συμμετείχε στο το 4ο Αντάμωμα των απανταχού Δεσκατιωτών στη Δεσκάτη Γρεβενών, ενώ στα τέλη του μήνα συμμετείχε στις τετραήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις 19α Ποζαρίτικα, στο Πόζαρ της Πέλλας.
Στις 2 Σεπτεμβρίου, ο Όμιλος τίμησε την ευεργέτιδα του κα Λία Χαρίτου – Όβερς από το Τορόντο του Καναδά, η οποία βοήθησε οικονομικά στην αγορά των 8 στολών της περιοχής Γιδά, σε μια μικρή τελετή στην Ιματιοθήκη. Την περίοδο 6-11 Σεπτεμβρίου 2017, μικτή αποστολή του εφηβικού και του μεγάλου τμήματος, συμμετείχε στο 6ο Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού και μουσικής στην Πάτμο. Πραγματοποιήθηκαν 2 εμφανίσεις στο Θερινό Θέατρο που βρίσκεται πάνω από το σπήλαιο της Αποκάλυψης. Παράλληλα οι χορευτές παρακολούθησαν σεμινάριο για την μουσικοχορευτική παράδοση του νησιού, ξεναγήθηκαν στη Χώρα και το μοναστήρι μαζί με 11 ακόμη συλλόγους και 180 χορευτές από όλη την Ελλάδα.
Ταυτόχρονα στις 9 Σεπτεμβρίου, το 4ο παιδικό τμήμα, συμμετείχε στο 5ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών παιδιών και εφήβων στη Χαρίεσσα Νάουσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου