Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

900.000 ευρώ για την αποκατάσταση του δίδυμου οθωμανικού λουτρού της Βέροιας από το Υπουργείο Οικονομικών

Μια σημαντική είδηση ήρθε από κοινό δελτίο τύπου των κυβερνητικών βουλευτών της Ημαθίας, η οποία αφορά την χρηματοδότηση, μέσω του υπουργείου οικονομικών, της αποκατάστασης του δίδυμου οθωμανικού λουτρού της Βέροιας, με το ποσό των 900.000 ευρώ. Τους αξίζουν συγχαρητήρια και σίγουρα πιστώνονται στα θετικά της βουλευτικής τους θητείας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:


Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρου Χαρίτση, εγκρίθηκε πίστωση  900.000 € για το έργο:  «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΔΙΔΥΜΟΥ  ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ»
        Η πράξη έχει ως στόχο την μορφολογική και δομική αποκατάσταση των ανδρικών και γυναικείων λουτρών τα οποία είναι ενωμένα σε ένα κτηριακό σώμα χτισμένο στα τέλη του 15ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένης της αναδόμησης του προστώου του ανδρικού τμήματος που καθαιρέθηκε την δεκαετία του εξήντα.
        Ως προς τις χρήσεις, το αντρικό τμήμα θα παραμείνει μουσείο, το δε γυναικείο τμήμα θα φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις και πολυμεσικές εφαρμογές, συναφείς με τον χώρο και πς λειτουργίες του.
         Ένα χρόνιο αίτημα/απαίτηση των κατοίκων της πόλης, που αφορά στην ανάγκη προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς - επιτέλους ικανοποιείται.

 Αθήνα 21.11.2017                                 Αντωνίου Χρήστος
                                                              Καρασαρλίδου Φρόσω
                                                               Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος
                                                           Βουλευτές Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου