Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Από τον Αύγουστο η επέκταση του ακατάσχετου στους λογαριασμούς αγροτών και κτηνοτρόφων

Aπό τον ερχόμενο Αύγουστο προγραμματίζουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την επέκταση του ακατάσχετου στους επαγγελματικούς λογαριασμούς των αγροτών και των κτηνοτρόφων, από τα 1.250 ευρώ στα 15.000 ευρώ ετησίως. Αυτό ανέφερε ο
υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, κατά τη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (μεταξύ των οποίων ο Ημαθιώτης πρόεδρος της ΠΕΚ Στέργιος Κύρτσιος), χθες Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου.

Οι κτηνοτρόφοι της ΠΕΚ έθεσαν στο Βαγγέλη Αποστόλου τα εξής θέματα :

-Τις ελληνοποιήσεις σε γάλα και κρέας και ποιος είναι ο ρόλος της ΕΔΟΚ (Ελληνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος) σε όλο αυτό.

-Τις τιμές αιγοπρόβειου γάλακτος. Έλεγχοι ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στοιχεία εισαγωγών αιγοπρόβειου γάλακτος, ποσότητες που εισήχθησαν και χρησιμοποιήθηκαν για παραγωγή προϊόντων ΠΟΠ.

-Την πορεία διεπαγγελματικής φέτας και γιατί δεν εγκρίνεται ο φάκελος ΠΕΚ, Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας, ΣΕΒΓΑΠ.

-Βοσκοτόπια. Αναθεώρηση και ανακατανομή των δικαιωμάτων με παραχώρηση βοσκοτόπων σε όσους τους χρησιμοποιούν και όπως ορίζουν οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Άδειες λειτουργίας. Δεν ισχύει η διαδικασία fast track, αλλά η πολυδαίδαλη γραφειοκρατία, που αποτέλεσμα έχει μόνο την οικονομική ταλαιπωρία του κτηνοτρόφου.

-Χρήση de minimis για τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα 2006 – 2017.

-Φορολογικό. Μείωση των συντελεστών φορολόγησης.

-Ασφαλιστικό. Αυτονόμηση του ΟΓΑ.

-ΕΛΓΑ. Περισσότερες καλύψεις από ασθένειες, ζωονόσους και διαχωρισμός ζωικής – φυτικής παραγωγής σε ξεχωριστά τμήματα, γιατί ταλαιπωρείται κατάφωρα η ζωική παραγωγή.

-Οργανισμοί ΥΠΑΑΤ. Ορισμός εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) σε οργανισμούς όπως ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

-Βιολογική κτηνοτροφία. Προκήρυξη νέων νέου προγράμματος.

-Πρόγραμμα αντιμετώπισης του λύκου με τον υπεράριθμο πληθυσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου