Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Συνάντηση των νεολαίων της ΝΔ στην Ημαθία για τα προβλήματα των νέων αγροτών

Τα θέματα των νέων της περιοχής και ειδικά τα προβλήματα των νέων αγροτών, απασχόλησαν τη συνάντηση των εκπροσώπων της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Ημαθίας και της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης ΟΝΝΕΔ Αλεξάνδρειας, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα. Όπως διαπιστώθηκε, αν και υπάρχουν πολλοί νέοι που θα ήθελαν να ασχοληθούν με τη γεωργία, οι συνθήκες για ένα
τέτοιο εγχείρημα είναι εντελώς αποτρεπτικές, έως και απαγορευτικές και χαρακτηριστικό παράδειγμα, λόγω εποχής, αποτελεί το θέμα ης ροδακινοκαλλιέργειας. Ειδικά αυτή των βιομηχανικών (συμπύρηνων) ροδακίνων, μια παραγωγή που θα μπορούσε να είναι κινητήριος οικονομική δύναμη για την Ημαθία αλλά δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει. Αντίθετα, κάθε χρόνο και περισσότερο, απαξιώνονται οι αγρότες ροδακινοπαραγωγοί και οι νέοι που θα ήθελαν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια βλέπουν δυστυχώς ότι μια τέτοια επιλογή, μόνο σε αδιέξοδο θα τους οδηγούσε.

Με αφορμή όλα αυτά, οι πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας και ΟΝΝΕΔ Αλεξάνδρειας, Καλαιτζίδης Αλέξανδρος και Ευαγγελόπουλος Σταύρος, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

"Το τελειωτικό χτύπημα στην αγροτική παραγωγή της Ημαθίας και στον αγρότη της Αλεξάνδρειας κατ`επέκταση , έρχεται να δώσει η κυβέρνηση με την αδιαφορία της και το μη έλεγχο των εργοστασίων παραγωγής κομπόστας ροδακίνων , των οποίων οι ηγεσίες τους παρ`ολο που εδώ και μέρες έχει αρχίσει η συγκομιδή των βιομηχανικών ροδακίνων, δεν έχουν ανακοινώσει τιμή. Η φετινή χρονιά δυστυχώς δεν ήταν καλή από πλευράς παραγωγής, λόγο της όψιμης παγωνιάς στα τέλη Μαρτίου. Με αποτέλεσμα τα δέντρα να είναι άδεια από καρπό και τα λιγοστά ροδάκινα να είναι το μοναδικό εισόδημα των αγροτών της περιοχής μας, αφού η διοίκηση του ΕΛΓΑ αρνείται πεισματικά πως το πρόβλημα οφείλεται στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες της άνοιξης, με αποτέλεσμα την μη καταβολή αποζημίωσης
Αυτή λοιπόν την πολύ μικρή παραγωγή που δεν επαρκεί να καλύψει καν τις παραγγελίες των εργοστασίων, θέλουν να την αρπάξουν σε τιμές χαμηλές. Μαζεύουν τα ροδάκινα χωρίς να ανακοινώνουν τιμές και οι αγρότες να είναι όμηροι στα χέρια τους, χάρη στην ευπάθεια του  προϊόντος.  Η νεολαία μας έχοντας πλήθος μελών στην αγροτιά, αφουγκράζεται και πρωτοστατεί για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλος ο αγροτικός κόσμος του νομού.
Ζητάμε άμεση ανακοίνωση τιμών από τις βιομηχανίες και το ίδιο άμεση απάντηση από τους κυβερνώντες βουλευτές του νομού, για το θέμα του ΕΛΓΑ, σε σχέση με τον μη καταλογισμό ζημιάς από τον παγετό του Μαρτίου που οδηγεί σε οικονομικό αφανισμό πολλούς συμπολίτες μας.
Σ΄αυτή τη δύσκολη εποχή, η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας, οι οργανώσεις της σε όλο το Νομό και η ΟΝΝΕΔ Αλεξάνδρειας σε ότι αφορά την περιοχή, θα προσπαθήσουν να σταθούν δίπλα στους νέους, επιδιώκοντας να βρεθούν λύσεις και απαντήσεις".
Με τιμή.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΗΜΑΘΙΑΣ     ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΤΟ ΟΝΝΕΔ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ             ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου