Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Παρουσία του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη τα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων των Εμπόρων της Κ-Δ Μακεδονίας, στη Βέροια

Παρουσία του προέδρου της ΕΣΕΕ κ.Βασίλη  Κορκίδη έγιναν το πρωί της Κυριακής  8 Ιανουαρίου τα εγκαίνια των νέων, ιδιόκτητων, γραφείων της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας, στη Βέροια, στα οποία συστεγάζεται και οι οικείος Εμπορικός Σύλλογος. Την εγκαινιακή τελετή ευλόγησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Αθηναγόρας, παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας και γραμματέα της
ΕΣΕΕ κ. Γιώργου Καρανίκα, του δημάρχου Βέροιας κ. Κώστα Βοργιαζίδη, του προέδρου του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Νίκου Ουσουλτζόγλου, του αντιδημάρχου κ. Άρη Λαζαρίδη, προέδρων εμπορικών συλλόγων από την Κ-Δ Μακεδονία(μεταξύ τους και του οικείου κ. Αθηνά Πλιάτσικα-Τσιπουρίδου) και των μελών του δ.σ  της Ομοσπονδίας.
Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας στο «Αιγές Μέλαθρον».
Στον χαιρετισμό του ο κ. Καρανίκας δήλωσε υπερήφανος που μετά από πολλές θυσίες αποκτήθηκαν τα ιδιόκτητα γραφεία στη Βέροια, τα οποία φιλοδοξία του είναι να μετατραπούν σε εστία επιχειρηματικότητας και εμπορική και συνδικαλιστική κυψέλη. Παρά την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση ο κ. Καρανίκας δήλωσε αισιόδοξος, τονίζοντας ότι το εμπόριο δεν… παραδίνεται, αλλά αγωνίζεται με εξωστρέφεια και αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη της ελληνικής οικονομίας προσφέροντας απασχόληση σε 650.000 αυτοαπασχολούμενους, εργοδότες και μισθωτούς 12 μήνες το χρόνο. Ακολούθησε η περιγραφή των προϋποθέσεων  για την άρση του σημερινού αδιεξόδου, όπως  η λογική φορολόγηση, οι φυσιολογικές ασφαλιστικές εισφορές, το ανθρώπινο ωράριο λειτουργίας, ο έλεγχος  του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου, η μείωση της γραφειοκρατίας, ηπροστασία της μικρομεσαίας επιχείρησης.  «Η ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, η πραγματοποίηση επενδύσεων εκσυγχρονισμού σε περιφερειακό επίπεδο ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές που θα προσελκύσουν ανθρώπους με θέληση, πάθος και όραμα να οργανώσουν την επιχειρηματική τους δράση στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, θα φέρουν νέες και βιώσιμες θέσεις εργασίας, θα εξασφαλίσουν εισοδήματα και θα αποτελέσουν τις κύριες δυνάμεις για την προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας του συνόλου της χώρας» τόνισε ο πρόεδρος της ΟΕΣΚ-ΔΜ.
Σημαντικές ήταν και οι αναφορές στην ομιλία του προέδρου της ΕΣΕΕ κ.Κορκίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στις 17 αλλαγές που θα επιφέρει ο νέος χρόνος εις βάρος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, στον φορολογικό και ασφαλιστικό τομέα, που κοστολογούνται με επιπλέον 2,5 δις ευρώ. «Η δεύτερη αξιολόγηση είναι από αυτά τα ζητήματα που από μόνο του, αποτελεί ένα πρόβλημα με πολλαπλές συνέπειες, κυρίως οικονομικές, αφού η αγορά δυσκολεύεται να λειτουργήσει ομαλά και να ανοίξει μία χαραμάδα επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στον τομέα των επενδύσεων. Οι διαρκείς και απρόσμενες απαιτήσεις, που εγείρουν σε τακτική βάση οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, πέραν του εκνευρισμού που προκαλούν στην αγορά, συντελούν ταυτόχρονα στη διαμόρφωση κλίματος αβεβαιότητας, αδυναμίας προγραμματισμού και συνεχούς αναβλητικότητας.Μέσα σε αυτό το δυσμενές κλίμα, εμείς οι άνθρωποι του επιχειρείν, που προσπαθούμε με «νύχια και με δόντια» να κρατήσουμε όρθιες τις επιχειρήσεις μας και να διατηρήσουμε εκατοντάδες θέσεις εργασίας, το μόνο που ζητούμε είναι να δημιουργηθούν συνθήκες επιβίωσης και ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο, τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει επανειλημμένως, και τα προαπαιτούμενα ανάκαμψης τα μετατρέψαμε σε ευχές για το νέο έτος, μήπως και με αυτό τον τρόπο εισακουστούμε από κυβέρνηση και θεσμούς» είπε, μεταξύ άλλων ο κ. Κορκίδης, ο οποίος έκλεισε την ομιλία του με έναν εξαιρετικό… εμπορικό καζαμία ευχών για το 2017!
 «Τον Ιανουάριο, να κλείσει η αξιολόγηση στο Eurogroup στα τέλη του μήνα, χωρίς άλλες παλινδρομήσεις, υπερβολικά πλεονάσματα και χωρίς πρόσθετα προαπαιτούμενα στα εργασιακά και επιπλέον μέτρα για το χρέος.
 Τον Φεβρουάριο, να ολοκληρωθεί η χειμερινή εκπτωτική περίοδος, χωρίς άλλα λουκέτα στην αγορά και με σημάδια σταθεροποίησης της εγχώριας κατανάλωσης.
Τον Μάρτιο, να επιτραπεί στην Ελλάδα να πάψει να είναι η εξαίρεση της Ε.Ε., να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ώστε να αποκατασταθεί σταδιακά η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και να περιοριστεί το καθεστώς ασφυξίας.
 Τον Απρίλιο, να γιορτάσουμε το Πάσχα της Ορθοδοξίας, με σοβαρές ελπίδες ότι επιτέλους θα δούμε το Αναστάσιμο φως της ελληνικής οικονομίας.
Τον Μάιο να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο διαχείρισης των συσσωρευμένων κόκκινων δανείων, με ορθολογική αντιμετώπιση και δίκαιη αξιολόγηση των δανειοληπτών και να ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης των συνθηκών χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα.
Τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, να δούμε ρεκόρ αφίξεων τουριστών στη Χώρα μας, προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια και τα νησιά μας, αύξηση ρεκόρ της μεταφορικής κίνησης επιβατών και οχημάτων από τα πλοία της Ακτοπλοΐας μας και έντονη εμπορική κίνηση στις αγορές της χώρας μας.
Τον Σεπτέμβριο, οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών στη Δ.Ε.Θ. να είναι ειλικρινείς και όσα εξαγγελθούν από Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση να πραγματοποιηθούν και να μην μείνουν υποσχέσεις.
Τον Οκτώβριο να κλείσει ο κύκλος των εκλογών στις ισχυρές, οικονομικά χώρες της Ευρωζώνης και να ολοκληρωθεί έγκαιρα η 3η αξιολόγηση, ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να αποπληρώσει τα 13,6 δις ευρώ των ετήσιων δανειακών υποχρεώσεων της εντός του 2017.
Τον Νοέμβριο να παρουσιαστεί μετά από 8 χρόνια, ένα προσχέδιο προϋπολογισμού, χωρίς νέα μέτρα φορολογικής επιβάρυνσης, αλλά ελάφρυνσης και χωρίς άλλα υφεσιακά μέτρα λιτότητας, αλλά ανάπτυξης.
Τον Δεκέμβριο, να έχουμε επιτέλους μία εορταστική κίνηση με θετικό πρόσημο σε σύγκριση με το 2016 και να κλείσουμε συνολικά τη χρονιά με αύξηση τζίρου, εξαγωγών, κερδών και θέσεων απασχόλησης στις επιχειρήσεις μας» είπε καταχειροκροτούμενος από τους συναδέλφους του ο κ. Κορκίδης.
Ακολούθησε παράθεση γεύματος στους παρευρισκόμενους εμπόρους, ενώ το τυχερό κομμάτι που ευλόγησε ο π. Μητροφάνης, έπεσε στον Εμπορικό Σύλλογο Νάουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου