Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Καλό παράδεισο Στρατηγέ Τζανιδάκη

Τον αείμνηστο Υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη, ο οποίος έπεσε στον βωμό του καθήκοντος, επιβαίνοντας στο μοιραίο ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού, το πρωί της Τετάρτης 19ης Απριλίου 2017, τον γνώρισα τον Μάιο του 2009, όταν ο ανιψιός μου Γιώργος, λάμβανε, μαζί με τον γιο του Αποστόλη, τον πράσινο μπερέ του ΔΕΑ των Ειδικών Δυνάμεων, στην Ρεντίνα. Αντισυνταγματάρχης τότε των Τεθωρακισμένων ο Γιάννης, είχε ένα πλούσιο βιογραφικό στις Ένοπλες
μας Δυνάμεις και υπηρετούσε στο ΓΕΣ.Ο καιρός πέρασε αλλά η φιλία παρέμεινε ακλόνητη. Χαιρόμουν για τις προαγωγές του, όπως και χάρηκα ένα μήνα πριν όταν προήχθη σε Υποστράτηγο, αναλαμβάνοντας την υποδιοίκηση της 1ης Στρατιάς. Ο Στρατηγός Τζανιδάκης πέταξε για την επουράνιο ζωή, λεβέντης και αετός, όπως πέταξε και ο Στρατηγός Φλωράκης το 2002, στο δυστύχημα του ως αρχηγός ΓΕΕΦ στην Κύπρο. Δέομαι στον Άγιο Θεό να αναπαύει την ψυχή του εν σκηναίς δικαίων, καθώς και να αναπαύει τις ψυχές των υπολοίπων τριών αξιωματικών που σκοτώθηκαν μαζί του. Στην δε οικογένεια του και τον αγαπητό του Απόστολο, να τους παρηγορεί. Καλό παράδεισο Λεβέντη Στρατηγέ Τζανιδάκη.
Υ.Γ Στη φωτογραφία ο Στρατηγός Τζανιδάκης, ως αντισυνταγματάρχης, στο κέντρο (στα δεξιά του ο γιος του Αποστόλης και στα αριστερά του ο ανιψιός μου Γιώργος) στην 1η Ταξιαρχία Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών στη Ρεντίνα, έχοντας λάβει τον πράσινο μπερέ των Καταδρομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου