Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Πρόσκληση της Π.Ε Ημαθίας για την συμμετοχή εκθετών στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2017 της Κολωνίας, στον χώρο της ΠΚΜ

Η Π.Ε Ημαθίας, στο πλαίσιο της πολιτικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής της, προτίθεται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2017 που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου στην
Κολωνία (Γερμανία), στον εκθεσιακό χώρο KOELNMESSE, στις 7 με 11 Οκτωβρίου 2017.
Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας είναι η επιπρόσθετη αναγνωρισιμότητα και η ανάδειξη των αγροτικών τοπικών ποιοτικών προϊόντων της και η ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα.
Η Διεθνής Έκθεση ANUGA πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και προσελκύει σημαντικούς και εξειδικευμένους επισκέπτες. Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών στην Ευρώπη, έχει υψηλή επισκεψιμότητα, προσελκύοντας εισαγωγείς, διανομείς και αγοραστές από όλο τον κόσμο, δίνει την ευκαιρία πρόσβασης στη Γερμανική, την Ευρωπαϊκή, αλλά και τη Διεθνή αγορά και συμβάλει στην ανάπτυξη και ενίσχυση των εξαγωγών και στην στήριξη της αναγνωρισιμότητας των πιστοποιημένων προϊόντων. Είναι αναγνωρισμένο γεγονός στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών και δίνει τον τόνο μελλοντικών εξελίξεων στο χώρο.
Η δυναμική της ξεπερνά τους 7.000 εκθέτες από περισσότερες από 100 χώρες και τους 155.000 εμπορικούς επισκέπτες από περίπου 200 χώρες. Στην Έκθεση προβάλλονται γενικά τρόφιμα, χυμοί, ποτά, αναψυκτικά, φρούτα, αρωματικά φυτά και έλαια, γαλακτοκομικά κ.α.
Η έκθεση φιλοξενεί 10 εξειδικευμένες εμπορικές εκθέσεις του κλάδου τροφίμων- ποτών στουςεξής τομείς και σε αντίστοιχες θεματικές αίθουσες: 1. Fine Food: τρόφιμα γενικά, 2. Frozen Food: κατεψυγμένα προϊόντα, παγωτά, 3. Meat: προϊόντα κρέατος, πουλερικά, κυνήγι, 4. Chilled & Fresh Food: προϊόντα gourmet και delicatessen, ψύξης, ψαρικά, λαχανικά, φρούτα.5. Dairy: γαλακτοκομικά προϊόντα, 6. Βread & Bakery: αρτοσκευάσματα, προϊόντα ζαχαροπλαστικής, 7. Drinks: ποτά, κρασί, αναψυκτικά και χυμοί, 8. Hot Beverages: αφεψήματα, 9. Culinary Concepts: εξοπλισμός για catering και μαζική εστίαση, εξοπλισμός καιυπηρεσίες για την λιανική αγορά και 10. Organic: βιολογικά προϊόντα.
Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση και συμμετοχή της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση, παρακαλούμε να ενημερωθούν άμεσα και με κάθε πρόσφορο μέσο οι επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας σε ξεχωριστό stand ανά επιχείρηση.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:
● τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις,
● τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
● την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών ενοτήτων της ΠΚΜ,
● τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε
διεθνείς εκθέσεις.
Το κόστος συμμετοχής υπολογίζεται στα 1.900 € (χίλια εννιακόσια ευρώ), χωρίς ΦΠΑ, (ενοικίαση προνομιακού χώρου, κατασκευή περιπτέρου με τον απαραίτητο εξοπλισμό, σήμανση, γραφικά, εκτυπώσεις, λειτουργικές δαπάνες κ.α.) καθώς και 1.149 € (χίλια εκατόν σαράντα εννέα ευρώ), χωρίς ΦΠΑ, για το Μarketing Package της έκθεσης (καταχώρηση στον επίσημο έντυπο κατάλογο και στην εφαρμογή online αναζήτησης, δημιουργία online press compartment, αριθμό δωρεάν αδειών και καρτών εισόδου, ένταξη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες)
Οι αιτήσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες στα e-mail: g . karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr ή στο fax 2313330044, όχι αργότερα από την Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017. Tηλέφωνα επικοινωνίας 2313333050 κα. Καραλή και 2313330428 κ. Γεώργιος Φανέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου