Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Ανδρέας Ξανθός για Κέντρο Αποκατάστασης στη Νάουσα:Δεν υπάρχει άμεσος σχεδιασμός. Κουτσογιάννης:Προχωράμε κανονικά για το δημαρχείο στη "Βέτλανς"

Την είδηση της ημέρας περιμέναμε δια στόματος του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, για το ζήτημα της δημιουργίας Κέντρου Αποκατάστασης στο κομμάτι της "Βέτλανς", το οποίο ο δήμος προορίζει, μέσω προγράμματος για την κατασκευή δημαρχείου. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ημαθίας παρουσίασε στο γραφείο του  στον υπουργό, τους φακέλους που υπάρχουν, από προηγούμενες διοικητές από τα τέλη της προηγούμενης χιλιετίας. Στην τοποθέτηση του στους παρευρισκόμενους φορείς της Νάουσας, ο κ. Ξανθός, τόνισε τα εξής:
"Η ιδέα είναι καλή. Έχουμε τεράστιο έλλειμμα δημόσιων δομών αποκατάστασης, αφού υπάρχει μόνο μια στην χώρα μας, ενώ προχωρούν άλλες δυο, με χρήματα του ΕΣΠΑ,  σε Λασίθι και Κρέσταινα. Ο επιχειρηματικός τομέας έχει αλώσει το πεδίο, προκαλώντας υπερτιμολογήσεις και διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.  Ετοιμάζουμε ένα συνολικό σχέδιο αποκατάστασης για όλη την χώρα, με την  ενίσχυση των δομών των ΚΕΚ-ΑΜΕΑ, νυν ΚΕΦΗΑΠ, κάπου 27 στην χώρο, με ενίσχυση του προσωπικού του ώστε να τα θέσουμε σε λειτουργία.Επί του παρόντος δεν υπάρχει σχεδιασμός ανάπτυξης άμεσα τέτοιων δομών θα είναι ανεύθυνο από την πλευρά μου να σας πω ότι μεθαύριο το  εντάσσουμε σε ένα χρηματοδοτικό πλαίσιο". Σε ερώτηση μας προς τον δήμαρχο Νάουσας που παραβρέθηκε στην συνάντηση, ο κ. Κουτσογιάννης μας είπε τα εξής:"Ο σχεδιασμός μας για την κατασκευή σύγχρονου διοικητηρίου στην "Βέτλανς", μετά και την τοποθέτηση του κ. υπουργού προχωράει κανονικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου