Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Ο χορός και τα Κούλουμα του "Αγίου Δημητρίου" Χαρίεσσας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Μορφωτικού Χορευτικού συλλόγου Χαριεσσας Άγιος Δημήτριος την Κυριακή στις 18 φερβουαριου στο οικογενειακό κέντρο Παρθενώνας .Στην εκδήλωση παρουσιαστήκαν τα τρία τμήματα του συλλόγου με χορούς από την Μακεδονία  την βραδιά  πλαισίωσαν χορευτές από το Βέλγιο, Ισραήλ, Ολλανδία ,Αμερική, Ισπανία ,Ιταλία που βρίσκονταν στην Νάουσα παρακολουθώντας σεμινάρια παραδοσιακών χορών του Μάνου Γαλιτη και της Κατέρινας Ντελιοπουλου παρουσίασαν χορούς της Μακεδονίας τιμώντας και
φορώντας παραδοσιακές φορεσιές του τόπου μας.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας Κουτσογιαννης Ν.οι αντιδήμαρχοι Σ.Δαγγας ,Σ.Βαλσαμιδης η πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. Λαζαριδου Δ. ο βουλευτής Ν.Δ. Α.Βεζυροπουλος  οι πρόεδροι τ.κ. Χαριεσσας Δ.Σιδηροπουλος και Κοπανου Χ.Στογιαννης, η τ.σ.Χαριεσσας Κουμλιδου Μαρια,η Εκκλησιαστική Επιτροπή Χαριεσσας, οι Ιερείς του Χωριού Πατέρας Γεώργιος Παπαθεοδώρου και Πατέρας Νικόλαος Παπαθεοδώρου ,ο Σ.Ζαχος .Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους οι  φιλοξενούμενοι μας από την Κύπρο του συλλόγου Διόνυσος ,Α.Ε.Χ. Χαριεσσας ,σύλλογοι Χορευτικό Χαλάστρας Δήμου Δελτα,Στενημαχου Καρατασος,Λευκαδιων Τα Ανθέμια ,Πυρσός Νάουσας ,Κάμπου Νάουσας ,Φίλιππος Επισκοπής ,Άγιος Χριστόφορος Πολυπλατανου ,Αγία Παρασκευή Λευκαδιων,Γηγενοις Σταυροδρομιού , Εύξεινος Λέσχη Χαριεσσας,φιλαρμονικη Ειρηνουπολης .Το κέφι απογείωσαν οι ορχήστρα  Χάλκινα  Ηχοχρώματα.
Ευχαριστούμε από καρδίας όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του σας ευχόμαστε Καλή Σαρακοστή.


Μεγάλη προσέλευση του κόσμου στο όμορφο Εξωκκλήσι Ζωοδόχου Πηγής Στην Χαριεσσα την Καθαρά Δευτέρα όπου για πρώτη χρονιά ο Μορφωτικός Χορευτικός Σύλλογος Χαριεσσας <<Άγιος Δημήτριος>> σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Χαριεσσας και υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας διοργάνωσαν κούλουμα .Μουσικές νότες γέμισαν την εκδήλωση αφιλοκερδώς Μπρασας Αντώνης ,Μπρασας Εφραίμ ,Μπρασας Αλέξανδρος ,Κρέξης Θανάσης και Τσοπουρίδης Θωμάς. Εκτός από την πατροπαράδοτη φασολάδα  ο κόσμος γεύτηκε νόστιμη μανιταρόσουπα ,χειροποίητους χαλβάδες ,τουρσιά από το τμήμα γυναικών του συλλόγου .Ευχαριστούμε το Δήμο Ηρωικής Πόλεως Νάουσας ,την τοπική κοινότητα Χαριεσσας για την  συνεργασία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου